Is een nieuw zwembad in Didam realistisch?

Beste inwoners van Montferland,

Nog even en dan is het 16 maart, de dag dat u weer kunt gaan stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Dit kon vandaag ook al en morgen 15 maart in het Gemeentehuis te Didam en Gouden Handen te ‘s-Heerenberg.

Ik hoop dat u goed heeft gekeken naar alle verkiezingsprogramma’s, er wordt in verkiezingscampagnes veel gezegd, maar wij vinden dat wat je zegt je ook waar moet maken.

U als burger heeft er namelijk niets aan dat er loze beloftes worden gedaan waarvan je eigenlijk al weet dat deze onhaalbaar zijn. Lokaal Belang Montferland is er voor u. En wij hebben afgelopen 4 jaar laten zien dat wij onze beloftes zijn nagekomen.

Het is gewoon eerlijk te stellen dat ook wij nog meer dingen hadden willen doen. Wij hopen dat u de aankomende 4 jaar ons het vertrouwen geeft en we samen kunnen realiseren wat nog niet gelukt is. Wat bij u leeft, tenminste dat horen wij veel, is ‘het zwembad’. Er is veel te doen om een zwembad in Didam, natuurlijk wil iedereen een zwembad, en helemaal mooi als deze om de hoek is. Dan hoef je bijvoorbeeld niet meer naar Zevenaar.

Maar ook hier moeten wij met ons allen wel realistisch blijven. De kosten voor een zwembad zijn geraamd op behoorlijk wat miljoenen; dat is alleen voor het gebouw en de grond. De jaarlijkse exploitatiekosten, de kosten om het zwembad open te houden, rond de half miljoen euro, zijn dan nog niet eens meegerekend. Vanuit de gemeente wordt natuurlijk bijgedragen, alleen de prijs van het toegangskaartje moet toch echt door u als gebruiker betaald worden. Om het zwembad levensvatbaar te maken moet je dus wel iets doen met het entreegeld, u zult begrijpen dat dit dan natuurlijk heel veel duurder wordt. De optie een zwembad te realiseren wat veel kleiner is en met beperkte mogelijkheden, heeft zeer waarschijnlijk als resultaat dat u toch voor iets anders gaat kiezen. Voorbeelden hebben wij nu al om ons heen, dat zwembaden die niet voldoen aan de huidige normen of ons beperkte mogelijkheden bieden gaan sluiten. Dus dat moet je zeker niet willen.

Gouden bergen beloven en deze belofte dan niet na kunnen komen heeft geen zin, wij vinden dat we dit moeten voorkomen. Als er dingen mogelijk zijn op het gebied van sport en cultuur zullen wij de eerste zijn die dat ondersteunen. Blijf altijd eerlijk en duidelijk, dat vinden wij belangrijk.

.